Epilering/Diatermi

Med diatermi behandlar vi godartade oönskade hudförändringar och generande hårväxt.


Generande hårväxt
Epilering är en behandlingsmetod man använder sig av när man vill ta bort generande hårväxt på mindre områden där hårväxten inte är så tät, som t ex haka, hals och överläpp. Metoden kan även användas på de hårstrån som saknar mörkt pigment och på de hårstrån där IPL inte ger resultat, oberoende hårtyp eller hudfärg.

Epilering från 350:-

Hur går det till?
När håret är i sitt ”växande stadiet (anagen fas) är behandlingen mest effektiv. En mycket tunn nål, som är kopplad till en diatermiapparat, förs ner i hårsäcken och koagulerar den med en liten urladdning av värme och ström. Vilket förhindrar den från att kunna producera mer hår framtiden. Nålen tas ur och det nu lösa hårstrået avlägsnas med pincett. 
Alla hårstrån befinner sig inte i samma fas och i den ”växande fasen” (katagen fas), utan kan vara i övergångsstadiet eller i det ”vilande stadiet” (telogen fas). Därför behöver behandlingen upprepas vid flera tillfällen för att varje hårstrå ska kunna behandlas när det befinner sig i rätt fas.

Biverkningar
Epilering kan ge tillfälliga små pigmentförändringar i huden som försvinner efter ett tag. Utsätt inte huden för direkt solljus de närmsta dagarna efter behandlingen. Det kan även uppstå minimala ärrbildningar hos en person med ömtålig hud. 

Gör behandlingen ont?
Den upplevda smärtan varierar självklart mellan olika personer, men är också starkt beroende utav vilket område som behandlas. Det kan kännas mer eller mindre, men för de flesta är det inget problem. Vid nervtäta områden som
t ex överläpp kan man dock uppleva lite mer smärta. Därför är det vanligt att man använder en bedövningskräm (t ex”Emla”) på området inför behandling.
 

Oönskade hudförändringar
Diatermi/Zapper är en mycket enkel och effektiv behandling av fibrom/skintags och andra godartade hudutväxter. Med lågfrekvent ström koaguleras hudutväxten. En skorpa bildas och ligger kvar tills skorpbildningen faller av efter ca 7-14 dagar och den underliggande vävnaden läkt. En rodnad kan sitta kvar ett tag efteråt, beroende på hudens läkningsförmåga. Var noga med att undvika sol och bad på offentlig plats under läkningstiden. 

Återbesök efter 7-14 dagar, för att se om man behöver ta bort lite till.

Från 500:- därefter 100:- per extra hudutväxt

OBS! Vi rekommenderar att du innan besöket konsulterar läkare angående dina hudförändringar som du vill ta bort. I de fall vi känner oss tveksamma angående hudförändringen utförs inte behandling innan du kontaktat läkare.